Blog • 9 oktober 2020

Ideeën om een getuige te vragen (+ de enige juiste manier)

Er zijn talloze manieren om je getuige te vragen. De één nog ongemakkelijker dan de ander. Hier lees je een paar originele manieren om je getuige te vragen + de enige juiste manier om je getuige te vragen.

Originele manier getuigen vragen

Wat is nou een originele manier om getuigen te vragen? Neem bijvoorbeeld een leuke vlog op, waarin je het je potentiële getuige vraagt. Laat dit vervolgens op je televisie zien, terwijl je potentiële getuige niets vermoedend op de bank zit.

Ga je je broer als getuige vragen? Of ga je je moeder als getuige vragen? Dan heb je vast een idee wat hun favoriete fles drank is, als ze die hebben uiteraard. Je kan tegenwoordig vrij gemakkelijk zelf een etiket uitprinten, of laten uitprinten. Zet de vraag eens op het etiket, die je vervolgens op de lievelingsfles van je beoogde getuige plakt!

Getuigen vragen ideeën

De liefde, ook van je getuige, gaat door de maag! Verras je beoogde getuige(n) eens door een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Of bak een taart en zet daar de vraag op!

Getuige vragen met een ballon

Verstop een briefje in een grote heliumballon, lekker feestelijk! De beoogde getuige moet dan de ballon kapot prikken om het briefje te vinden. Let maar eens op de reactie wanneer de doos wordt geopend en de ballon uit de doos omhoog vliegt.

Getuige vragen met een (kras)kaart

Je kun ook een leuke kaart geven met de tekst “Ik wil je wat vragen…”. Vervolgens moet de persoon die je wilt vragen een vakje openkrassen en daar staat dan de vraag: “Wil je mijn getuige zijn?”. Hihi, wat leuk! Misschien wil hij gelijk ook even iets in je poeziealbum schrijven.

De enige juiste manier om je getuige te vragen

Er zijn nog zoveel mogelijkheden om je getuige te vragen. Winkels en drukkerijen spelen daar graag op in. Maar wat is er nou eigenlijk mis met gewoon vragen? Je gaat trouwen, dus je zit als het goed is niet meer op de basisschool. Doe volwassen en stel de vraag gewoon recht op de man af. Misschien vind je het moeilijk, omdat het best een emotioneel moment kan zijn. Maar dat is toch ok! Emoties horen er gewoon bij. Dus: nodig je beoogde getuige uit voor een etentje, trek een goede fles wijn open (of champagne – jullie gaan immers trouwen) en stel hem of haar gewoon de vraag:

Wil je mijn getuige zijn?

Je getuige(n) vragen is ook wel een momentje, misschien wil je het wel vastleggen. Maar hoe lelijk is het om op het moment suprême met je telefoon in de hand te staan. Wil je het graag vastleggen, verstop dan vooraf een camera in de kamer, zodat je daar geen omkijken naar hebt.